Presentation av Gränna Plast-Emballage AB och Facett Dryckessystem

Redan 1947 formsprutade vi vår första plastdetalj, på den tiden var företaget beläget i Stockholm. Men sedan 1957 finns vi i Gränna, centralt beläget i södra Sverige, vid Vätterns östra strand.

Företaget var föregångare med standardiserade kylskåpsburkar i plast under 50-talet, under 60-talet var vi först med formsprutade engångsbestick och kaffekoppar i plast och även formsprutade blomkrukor. 1968 såldes hela engångskonceptet till Duni Bilå, och det bildade grunden till deras plastsida.

I dag tillverkar företaget dentalprodukter, skolundervisningsmaterial, dryckesautomater och olika sorters industrigods, både formsprutning och formblåsning förekommer. Bland våra kunder kan bl.a. Directa Dental och VWR International nämnas.

Gränna Plastemballage konstruerar och bygger dryckesautomater som säljs under namnet Facett Dryckessystem, formblåser en ”patron” som även fylls med olika ingredienser, såsom frystorkat kaffe och choklad.

Facett Dryckessystem startades 1983 som ett rent försäljningsbolag till den då nyutvecklade utportioneraren för torra pulverprodukter med tillhörande rektangulär flaska för ingredienserna.
I mer än 30 år har Facett levererat pausdrycker, till mindre och medelstora företag, genom återförsäljare, såväl inom som utanför landets gränser.